ניתוח בשבוע שחל בו ט' באב

שאלה:

שלום אבי צריך לעבור ניתוח בשבוע שחל בו ט באב. האם לדחות אותו למרות שיכולים לעבור כמה חודשים עד התור הבא או לעשות את הניתוח כמתוכנן ? יש לציין שהניתוח כבר נדחה פעמיים ! תודה רבה מנחם שוקרון

תשובה:

שלום רב

אם אין דחיפות או צורך מיוחד לא כדאי לעבור ניתוח בימים אלו, אבל אם הדחייה תגרום לו סבל, יש להקל ובעזרת ה' יהיה לטובה ולברכה.

מקורות:

ראה קובץ מבית לוי עמ’ כ”ה וספר שלמי מועד פרק צ’ בשם הגרש”ז אויערבך זצ”ל.