הכשרת המטבח אחרי שימוש בבשר שאינו חלק

שאלה:

בס"ד

שלום,

אני מעדות המזרח. התחלתי להקפיד על בשר חלק. האם עליי להכשיר את הסירים שלי? במקרה שעליי להכשיר, האם ניתן להכשיר סירי טפלון וסירי קרמיים ( עשויים לדעתי גם מאבן) כיצד? תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אין חיוב להכשיר את הסירים, כיון שהבשר היה עם חותמת כשרות, והסירים אינם בני יומם, כלומר בלאו הכי האוכל שיעשה בהם לא יאסר מחמת הבליעות כיון שהוא לאחר 24 שעות, ורק חיוב דרבנן הוא להכשיר לכתחילה, ניתן להניח שהבשר לא היה טרף ממש. אולם מחמת ריבוי הבעיות בשחיטה היום והצורך בכשרות מהודרת, אם תוכלי בקלות לערוך הגעלה זה ודאי עדיף בהחלט. תעשי זאת גם לסירי הטפלון אף שנחלקו בהם הפוסקים אם מועילה להם הגעלה, כיון שכאמור כאן מעיקר הדין בלאו הכי יש להקל.

בהצלחה רבה בהמשך הדרך!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כלים קרמיים אי אפשר להכשיר, ויש שסברו שניתן להכשיר על ידי הגעלה שלוש פעמים, מעיקר הדין לא צריך במקרה זה להכשיר, אבל אם תחמירו להגעיל שלוש פעמים תבוא עליכם הברכה.