תאריך פדיון הבן

שאלה:

שלום,
לי ולבעלי נולד בן ראשון בתאריך ה-09.03.17 בשעה 6 בבוקר. ספרנו 30 ימים בלוח השנה וראינו שזה יוצא ב-017.04.17. שמחנו שזה יוצא בשישי שכך כל המשפחה תוכל לבוא ולהשתתף עמנו במצווה וסגרנו אולם.
היום אנחנו לא בטוחים האם ניתן לערוך את הטקס בתאריך זה.
אשמח אם אוכל לקבל בבקשה תשובה.
תודה רבה,
מיטל וגלעד

תשובה:

שלום רב

מצויין ששאלתם כיון שאת הפדיון עושים ביום ה31 ולא ביום השלושים! הזמן המתאים ביותר הוא מוצאי שבת, אבל בשעה מאוחרת קצת שהאורחים לא יחללו חלילה שבת. במידה וזה לא מתאפשר, תעשו ביום ראשון בבוקר.

שיהיו תמיד שמחות ורוב נחת!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום, לפי העדה המזרחית הבנתי שניתן לעשות ביום שישי בצהריים שזה יוצא 29 יום וחצי. לפי הרב בבית הכנסת שלי זהו אכן התאריך הוא אמר שאם בני נולד ב-י"א, אז יום הפדיון הנו בי"א.