ברכת האילנות דרך משקפת

שאלה:

שלום הרב!
1.קרבים אנו לר"ח ניסן ואשמח אם הרב יאיר את עיניי בעניין ברכת הראייה שניתן לברך ברכת האילנות. מה הגדר של הראייה שניתן לברך האם גם זה שאקח טלסקופ (או כל אמצעי שמקרב אובייקט) ואצליח לראות את לבלוב האילן שבשדה שמחוץ לעירי בצורה ברורה ביותר, האם ניתן לברך? (אם כן,האם הוא הדיא לגבי הרואה את נרות חנוכה?)

2. אם יש בכל האילן רק פרח אחד, אפשר לברך?

תשובה:

שלום רב

ברור שאם הוא רואה היטב את הליבלוב יוכל לברך גם על ידי משקפת, אבל לא בשידור איטנרנטי וכדומה, שזו אינה ראייה כלל, ובודאי שלא בתמונה.

ראה שו"ת בצל החכמה ח"ב סי' טז.

פרח אחד בכל אילן מספיק, אבל אם כבר גדלו הפירות לא יברך, ובמשנה ברורה סי' רכו ס"ק ד הביא שכל זמן שלא דלו לגמרי מותר לברך, אך ראה כף החיים שם ס"ק ט שסייג זאת דהיינו דוקא שיש עוד פרח על הפרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה!
    אזי אם בחנוכה חייל שאין מי שידליק עליו, יכול לכתחילה לקחת משקפת ולראות דרכה נר חנוכה (באופן ברור) ולברך עליה, אפילו שזה ממרחק קילומטרים?