קריאת התורה לאשכנזי בבית כנסת ספרדי

שאלה:

שלום

לגבי קריאת התורה אם בן אשכנז יכול לצאת ידי חובתו בספר תורה בכתב ארי או ספרדי אפילו בהבאת אשכנזי? וכן אם יכול לצאת ע"י קורא בהברה של חסידי או ספרדי? ואם בן אשכנז יכול לברך על ס"ת בכתב ארי וכאלה רבות. ואם יש חילוק לגבי פרשת זכר?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה ויוצא ידי חובתו, אולם לכתחילה יש בפרשת זכור לשמוע לפי מנהג אבותיו.

מקורות:

 ראה כאן בהרחבה.

לגבי הכתב הורו רוב הפוסקים שאין כל חשש, אולם בס' הנהגות החזון איש הביא שהחזון איש חשש שהצד"י ההפוכה של כתב האר"י פוסלת את הכתיבה, ואף שלא נהגו לחשוש לכך ויש שכתבו שגם החזון איש לא הכריע כך בבירור, בפרשת זכור יש להחמיר. בשאר הקריאות מעבר להנחה שכל הכתבים כשרים בדיעבד, יש לנו תמיד את צירוף שיטת הרמב"ם שניתן לברך אפילו על ספר תורה פסול, וכפי שצירף המשנה ברורה את שיטתו בכמה מקומות עם ספקות אחרים בסי' לב.