תביעה על הוצאת דיבה

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א
האם יהיה מותר לתבוע עובד מועצה (לא שומר תורה ומצוות) בבית דין אזרחי על הוצאת דיבה אשר יוצרת נזק של ממש לילדה חסרת ישע שהיא הבת עליו הוציאו דיבה. יש לציין שברור שהאדם לא יסכים להגיע לבית דין רבני ואף ככל הנראה יגחך על זה בתודה מראש

תשובה:

שלום רב,

הטוב ביותר הוא לתבוע אותו לבית הדין ומאחר שהוא יסרב לבוא בי"ד יתנו לך היתר לפנות לערכאות ובכך תוכל לממש את תביעתך ללא כל סרך איסור.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1