לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מתנות בשבת

שאלה:

האם מותר לי לתת לחבירה שלי מגילת אסתר בשבת?

תשובה:

שלום רב

אסור לתת מתנות בשבת, אך ניתן לעשות זאת באחד משני אופנים: 1 להקנות את המתנה על ידי אדם אחר שיגביה את המתנה עבור המקבל לפני שבת. 2 לא להקנות את המתנה גם בשבת, אלא לתת ולומר למקבל שיזכה בזה במוצאי שבת.

כמו כן לצורך מצוה או לצורך שבת מותר לתת גם בשבת, לכן אם מדובר באיזה תכשיט לאשה שהיא תהנה ממנו בשבת – מותר.

מקורות:

ראה שו”ע הרב סי’ שו סעי’ טו, על פי שו”ע סי’ שכג סעי’ ז. הסיבה שאסור לתת מתנות בשבת משום שזה דומה למקח וממכר.

הצטרף לדיון

תגובה 1