בגדים חדשים בזמן אבלות

שלום רב
אני סיימתי לפני כמה ימים חודש ימים על פטירתה של אמי ז"ל אני יודעת בזמן השנה אסור לרכוש בגדים חדשים ללבוש לבן אירועים מוסיקה שאלתי היא האם אני יכולה לקנות בשבילי הלבשה תחתונה וגם את זה מישהו צריך ללבוש כמה ימים ואז אוכל להשתמש או שזה לא כולל רק בגדים?

תשובה:

שלום רב

מותר לקנות בגדים פשוטים מהסוג שהזכרת. ואגב מותר ללבוש לבן, אלא שלמנהג הספרדים מה שהחמירו בבגדים חדשים הוא דוקא בלבן, אבל בגד ישן לבן – מותר.

בשורות טובות.