גרושה שנכנסה להריון לא מתוכנן מכהן – האם להפיל?

שלום ,
אני גרושה + 1 , במערכת יחסים עם גרוש + 2 שהוא כהן.
הוא אינו חי אורח חיים דתי או מסורתי (לא שומר שבת וכ')
בשבוע שעבר גיליתי שאני בהריון..
בן הזוג לא מעוניין בהריון.

זהו הריון שני מאותו בן הזוג, הריון ראשון לפני שנה וחצי – עברתי הפלה

תאמת,אני בבעיה, אני לא יודעת מה לעשות, אני בת 37 , + 1
האם לעשות הפלה? האם להשאיר את ההריון ולקחת בחשבון שאעבור אותו לבד ואת גידול הילד לבד?

אודה לתשובתכם בהקדם
יום טוב

תשובה:

שלום רב,

אכן מאחר שאת גרושה אסור לך להנשא לכהן. יחסי אישות עם כהן מחוץ למסגרת הנישואין גם הם אסורים. יש בזה רק מחלוקת בראשונים האם איסור זה הוא מדאורייתא או דרבנן, אבל איסור בכל מקרה יש.

יחד עם זה, ודאי שאין זה מתיר לכם לעבור על איסור נוסף… הפלת עובר ללא שום הצדקה (כלומר, אין סיכון לאישה או לעובר) זה איסור גמור. למרות שמעמדו של הילד יהיה "חלל" כלומר, הוא יוכל להנשא לכל אדם, אבל מעמדו אינו של כהן אלא כמו ישראל רגיל. וכן הבת שלו בעתיד לא תוכל להנשא לכהן.

לסיכום, למרות שמעמדו יהיה "חלל" (אינו כהן), ולמרות העובדה שתצטרכי לגדל אותו לבד, ודאי שיש איסור גמור להפיל אותו.