רכזת קייטנה שקיבלה כרטיסים במתנה

שאלה:

רכזת קייטנה שארגנה פעילות ובעקבות כך נתן לה האתר כרטיסים בחינם למי שייכים הכרטיסים?

תשובה:

אם נתנו הכרטיסים בפועל בשעת ביצוע העיסקא, הכרטיסים שייכים מחציתם לבית הספר ומחציתם לרכזת ואפילו ניכר מתוך דברי בעל האתר שהתכוון לתת לרכזת מ"מ הדין כנ"ל (עי' רמ"א סי' קפ"ג ס"ו וסמ"ע סקי"ח וש"ך סקי"ב שחלקו וכ"ה בקצו' נתה"מ שם דלד' הרי"ף ודעימיה אין חילוק בין נתן לשליח או לא וחולקים והיינו בדבר שיש לו קצבה וכאן יש להחשיבו כיש לו קצבה) אמנם אם הגיעה הרכזת אחרי קיום הפעילות וזוכר אותה בעל המקום ונתן לה כרטיסים, הכרטיסים שלה משום שאין זה קשור לביצוע העסקא שכבר נגמרה.

 הרב חיים הררי