קריאת שמע כנגד ערווה מגולה

אני לומד סימן עד ובשאלות החזרה יש שאלה במי שהיה כנגד ערווה ועבר וקרא ק"ש או התפלל או בירך האם יצא ?
בביה"ל בהקדמה לסימן עד אות א מבואר שבקרא ק"ש צריך לחזור, ולגבי התפלל או בירך לא הצלחתי להבין מה הדין . אשמח לקבל תשובה בעניין.

תשובה:

שלום רב

יש מחלוקת ידועה במסכת תמורה דף ו, כאשר אדם עושה דבר שכתוב בתורה שלא לעשותו, אם על ידי כך המעשה שלו פוקע ואינו בר תוקף, זה נכון לגבי קיום מצוה באופן האסור כמו במקרה שלך, ונכון לגבי קנינים באופנים האסורים. וכתב הביאור הלכה, שכיון שזו מחלוקת הדבר מוטל בספק, ולכן לגבי קריאת שמע שהיא מדאורייתא, יש להחמיר ולקרוא שוב, כיון שקרא אותה באיסור – כנגד ערווה, ואילו לגבי תפילה שהיא מדרבנן, יש להקל מחמת הספק.