העולה לתורה ולא קרא עם שליח ציבור

שלום וברכה
אצלנו במקום העבודה קוראים שתי הלכות בסיום תפילת מנחה מן הספר אך טוב וחסד עפ"י פסקי הרב עובדיה זצו"קל והרב הגאון יצחק יוסף שליט"א.
בהלכה שקראנו היום
כתוב:
העולה לתורה ולא קרא עם השליח ציבור האם יש לענות אמן?
העולה לספר תורה חייב לקרוא בפיו בלחש עם שליח צבור ואם אינו קורא ברכותיו לבטלה
כיצד ינהג אם מסופק אם העולה קורא עם שליח ציבור?
אם יש ספק אם העולה מוציא בשפתיו או לא יש לייעץ לציבור שיאמרו "ברוך ה' לעולם אמן ואמן"
רצינו לדעת אם מה המקור ,האם זאת דעת יחיד ומה דעת הפוסקים האחרים

תשובה:

שלום רב

מקור דבריו של הגר"ע יוסף הוא בשו"ע סי' קמא סעי' ב שנקט שאם לא קרא בלחש ברכותיו לבטלה. אמנם ראה בביאור הלכה שם שבמצבים מסוימים כן סומכים על קריאת הש"ץ, כמו בסומא העולה לתורה ראה רמ"א סי' קלט, וכנראה שלדעת הרמ"א אין זו ברכה לבטלה, ויש לסמוך על כך במקום ספק לענות אמן.