כשרות גלידה בחו"ל

יש גלידה שנקראת גלידה אמרקאית שנקראת בסקין רובין בהרבה מקומות בעולם יש להם כשרות על המוצר בהוד אין להם החברה מביאה מסמכים שמראים שהם משתמשים רק מוצרים מן צימחונים בלי ביצים בלי חלב ויש להם תועודות בין לאומיות על הדבר הזה והם המיוחדיות שלהם שהם גלידות צימחוניות האם מותר לרכוש גלידה כזאת

תשובה:

שלום רב,

גלידה צמחית אינה ערובה לכשרות. ישנם חומרי גלם כמו ענבים או יין או פירות נגועים בחרקים שעליהם אין שום פיקוח.

הרב יוסף זריצקי