החזרת ספר תורה להיכל בגמר הקריאה בו

שלום רב,
עפ"י מר"ן הגר"ע יוסף זצוק"ל מתי הכי נכון להכניס את ספר התורה להיכל בגמר הקריאה מיד אחרי הקריאה או שמא אחרי קדיש תתקבל?

תשובה:

הנושא כאן אינו הגר"ע יוסף, למנהג בני אשכנז מכניסים את ספר התורה מיד, ואילו למנהג בני ספרד וקהילות החסידים מכניסים לאחר קדיש תתקבל שלאחר קדושת ובא לציון. ראה משנה ברורה סי' קמט. וכל עדה תנהג בזה על פי מנהגה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן שם הביא שמנהג המקובלים בימי החול כן להחזיר את הספר מיד, כיון שהאורות מסתלקים מיד בגמר הקריאה בשונה משבת. ואכן מנהג בני אשכנז בשבת ויום טוב להחזיר רק אחרי אשרי, ונמצא מנהגם מכוון לדעת המקובלים.