נטילת ידים למי שקם לשתות באמצע הלילה

בס"ד
שלום רב
בבוקר אחרי שקמים נוטלים ידיים. השאלה שלי היא ממתי הידיים נחשבות ללא נקיות ? מייד לאחר ק"ש שעל המיטה ? כלומר אם אני רוצה לקום לשתות או להתפנות בלילה לפני עלות השחר אני צריכה ליטול ידיי עם ברכה ?

תודה.

תשובה:

שלום רב

כל עוד לא נרדמת אין בעיה, אולם לאחר שישנת חצי שעה יש חיוב נטילת ידים, אבל אין לברך אלא בבוקר לפני התפילה, ראה בהרחבה בביאור הלכה בתחילת סי' ד בטעם הדבר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    ואם התעוררתי לפני עלות השחר או לפני הנץ או אפילו אחרי הנץ ואני צריכה לקום כדי ללכת לבית הכסא , ואני נוטלת ידיים אחרי זה , אני מברכת על נטילת ידיים למרות שאני רוצה לחזור למיטתי ולישון עוד חצי שעה , שעה … ?
    תודה.

  2. בס"ד
    אבל אם אני חייבת ללכת לשירותים ברגע שהתעוררתי , אך אני מתכוונת לחזור למיטתי אחרי השירותים אני לא מברכת על נטילת ידיים זאת ? אני מברכת אשר יצר ?