כשרות modulen

שלום,
אשתי סובלת מהמחלה קרוהן. כחלק מתסמיני המחלה היא סובל מתת משקל. הומלץ לנו על ידי הדיאטנית לצרוך את תוסף התזונה מודולן שהוא ייעודי לחולי קרוהן.
המוצר הינו של חברה נסטלה והוא מגיע באבקה להמסה במים כמו תחליפי מזון לתינוקות.
על המוצר אין הכשר!
הרב יודע אולי לגבי כשרות המוצר? במידה ולא כשר האם אסור לצרוך אותו במצב של מחלה?
שאלה נוספת, המוצר מכיל קזאין מחלב פרה. האם זה מגדיר אותו חלבי?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

שאלתי את הרב זריצקי ותשובתו היתה שמותר לאכול וזה אכן חלבי.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. האם ההיתר הוא משום שאין בעיה כשרותית או משום מחמת שזה נחשב תרופה? (השאלה האם מותר למי שסובל מהמחלה באופן קל).
    האם ה"ה אם המוצר טעים או שמוסיפים לו שייק בטעם
    תודה רבה.