כמה הלכות בתשעה באב

שאלות בנושא תשעה באב. 1)קראתי במקור מסווים רשום בתשעה באב מותר לשטוף את הפה ולצחצח שיניים מה דעתך ?
2)האם חובה לשבת על הריצפה ?
3)אני אסטמתי אלרגי לחלב ויש לי קרדיט האבק גם ,עם אני חש שאני רעב או צמא מותר לי לפתוח את הצום ? לפי דעתי כן מה דעתך?
4)מותר לי ללמוד מטמתיקה בתשעה באב ? ולגלוש באתר יד 2 ולקנות מוצרים ? ועם לא אז מה אני יעשה בתשעה באב זה נורא קשה גם לצום ולא לחשוב על כלום …

תשובה:

שלום רב,

  1. אסור לשטוף את הפה ולצחצח שיניים בתשעה באב.
  2. אתה יכול לשכב או לעמוד. אבל בשעה שאתה יושב, עד חצות היום עליך לשבת על כסא נמוך או על הרצפה.
  3. אם הינך חולה אסטמה אתה יכול להקל בצום. ראה כאן
  4. עד חצות היום אסור לך לעסוק בדברים אחרים מלבד האבלות, לאחר חצות היום אם יש קושי מחמת הצום ויש צורך מיוחד, נהגו להקל לעסוק מעט בצרכים אחרים ובלבד שלא יסיח דעתו מן האבל. אגב, אתה יכול לקרוא ספרים על השואה, או לקרוא פרקי תהילים. (ראה כאן לענין תהילים).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבא שלי פתח את הצום בגלל שהוא חייב לשתות בגלל שלא יעלה לו בגוף הרמה של המלחים יש לו עם זה בעייה העם הוא חייב לצום? הוא לא צם היום בערב מותר לו להבדיל על ההבדלה שנחדתה להיום ?