האם מותר לאכול את האוכל שעולה לו בצום

שלום לרבנים וסליחה על השאלה! אדם שמעלה גרה שפתאום עולה לו אוכל בצום האם מותר לו לאכול את מה שהוא העלה ואם צריך לרוק אז מתי שזה תדירי אני מאמין שהוא לא צריך כל פעם לירוק אז מה הוא יעשה?
והאם מותר להכניס אצבע להקיא לפה בלי שיצא הקיא ולבלוע בצום? שוב פעם סליחה על השאלה!

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהשאלה היא תאורטית.. אדם מן היישוב יעדיף לצום ולא לעשות מעשים כאלה.. בכל אופן, אין זה נחשב למאכל הראוי לאכילה, לכן אין איסור לאכול את זה בצום.