האם יולדת יכולה לאכול בשר בתשעה באב

שלום לכבוד הרב.
הבנתי שליולדת בתוך 30 יום אסור לצום בתשעה באב, וכן מותר לה לאכול בתשעת הימים בשר. האם מותר לה בתשעה באב לאכול אוכל בשרי שנשאר משבת?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אכן יולדת בתוך שלושים יום אינה צמה ובודאי לא בתשעה באב נדחה. ראה שו"ע סי' תקנד ומשנה ברורה שם ס"ק ט', וכן שם ס"ק יד. אולם ודאי שאסור לה לאכול בשר. ובנוסף, מבואר שם שאסור להם להתענג על מאכלים אלא רק מאכלים כדי הצורך. שהרי הם גם חייבים באבלות, ראה עוד בתשובות והנהגות ח"ד סי' רסד. כמובן, אם היא צריכה את הבשר לבריאותה – מותר, אבל בדרך כלל יום אחד בשר זה לא משהו חשוב במיוחד.