כשרות רבנות מקומית לעומת כשרות מהודרת

שלום לרב
לאוכלים מוצרים עם כשרות הרבנות.
מוצרים הנושאים כשרות רבנות מקומית (היינו, לפי העיר או האיזור בו המוצר נעשה), מחייבים על פי חוק הכשרות גם חותמת כשרות הרבנות הראשית לישראל, או שדי בכשרות המקומית להסתמך עליה?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

ביצור מקומי אין כשרות כללית של הרבנות הראשית לישראל, אלא רק כשרות של הרבנות המקומית. לכן גם הכשרות אינה שווה בכל מקום, יש ערים בהם הכשרות ברמה סבירה יותר ומקומות אחרים שהרמה רדודה ממש, ולכן לגמרי לא ניתן לומר "אני סומך על כשרות רבנות" באופן גורף. באופן כללי כשרות הרבנות הראשית בכל הארץ היא לא מהודרת. צריך להבין שיש הבדל מהותי בגישה בין כשרות הרבנות הראשית למערכות הפרטיות: בעוד הרבנות הראשית מנסה לספק מקסימום מוצרים במחיר הכי זול שניתן לומר שהם כשרים, הכשרויות המהודרות מנסים לספק מקסימום פיקוח והשגחה שניתן לתת על יצור המוני,כך שההבדל הוא עצום בכל הגישה וממילא גם בתוצאות.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1