שילוח הקן – לזכות בביצים

שלום כבוד הרב. אני גר אצל חמתי ובחצר יונה בנתה לה קן. שספרו לי על זה מיד רצתי זה היה ב8 בערב. גרשתי את היונה לקחתי את הביצה אבל כשנגעתי בה היא נפלה וחלק מהקן נפל. הביצה נשברה.
1. האם בשעה הזו לרוב האם רובצת על הגוזלים?
2. האם קיימתי מצוות שילוח הקן גם דהביצה נשברה ולא היה לי שימוש בה?
3. האם זה שנגרם הרס לקן זה חלילה צער ליונה. תודה

תשובה:

שלום רב

אני מתפעל מהזריזות שלך בקיום מצוות, כה יתן ה' וכה יוסיף!

  1. בשעה זו האם כבר נמצאת.
  2. גם אם לא השתמשת בביצה יצאת ידי חובה, מעיקר הדין אין צורך לזכות בה, אף שלכתחילה יש להדר לעשות זאת. ראה שו"ת חכם צבי סי' פג. כאשר אתה לא זוכה בביצים ניתן לקיים את המצוה כמה פעמים באותו הקן.
  3. אין כאן צער בעלי חיים, האיסור כאן הוא רק כאשר לוקחים את הבנים בלי לשלח את האם, אבל אם אתה רשאי לקחת את הבנים כי שילחת את האם, אין כל בעיה בכך שהביצה נשברה.