איך בודקים כרוב מגידול מיוחד (גוש קטיף , חסלט ..) ?
תשובה:
שלום רב,
די לבדוק כמה עלים בהתבוננות טובה, השאר פשוט לרחוץ מעט וזהו.
Din Online
הצטרף לדיון
10 תגובות
ואם אין לך סבון לזה אפשר להשרות במים עם חומץ או מלח?
אפשר בהחלט.
שלום כבוד הרב,
האם הבנתי נכון מתשובת הרב לעיל, שאין כבר צורך להשרות במים עם סבון במשך שלש דקות, אלא רק לשטוף כרגיל תחת הברז? :-)
והאם גם עם חסה כך הדין?
(רציתי לציין שכבר הורו לי משהו דומה בנוגע לאורז, שהגענו לזמנים טובים, ודי כעת רק לבדוק את תחתית האריזה שלא יהיה שם קורים של תולעים וכו' ואז אפש רלהסתפק בבדיקה מידגמית של התכולה).
חסה חובה לרחוץ כך, כרוב כיון שעליו מסובכים והנגיעות שלו נמוכה יותר, דומני שדי ברחיצה בלבד תחת זרם חזק של מים. כמובן הכל אמור בירקות מגידול מיוחד. לא ידוע לי מכזו הלכה לגבי אורז, מנהג כל העולם לברור אורז.
זו לא ההוראה המקובלת. הרב ויא שנחשב מומחה גדול בענין מורה לבדוק הכל.
גם חסה מגידול מפוקח מחרקים, נגועה בזבובונים או פסוקאים, ולכן צריך להשרות במים עם אמה לכלים או חומר " סטרילי ", למשך שלש דקות, ואחר כך לשטוף עלה עלה תחת זרם מים.
כאשר חשוב לציין שלירק עלים מגידול שאינו מפוקח, לא מועיל שרייה ושטיפה, כיוון שיש בו תולעת וזבוב המנהרות שנכנס בבשר העלה או בתוך הגבעול.
שלום , האם חסה של גוש קטיף גם מספיק רק לשטוף במים חזקים ללא צורך בשימוש בסבון והשריה?
אני נוהג בביתי להפריד את העלים ולשטוף אותם היטב אחד אחד.
גם חסה מגידול מפוקח, צריך להשרות במי סבון 3 דקות , ואחרי זה לשטוף תחת זרםנמים חזק. זה גם מצוין על השקית. הסיבה להשרייה, היא כדי להפריד את אחיזת הזבובונים מהעלה, ,( הם דבוקים ואחוזים בעלה בחומר שמופק מהם) ואחרי השרייה, לשטוף תחת זרם מים עלה עלה.
ואם אין לך סבון לזה אפשר להשרות במים עם חומץ או מלח?
אפשר בהחלט.
שלום כבוד הרב,
האם הבנתי נכון מתשובת הרב לעיל, שאין כבר צורך להשרות במים עם סבון במשך שלש דקות, אלא רק לשטוף כרגיל תחת הברז? :-)
והאם גם עם חסה כך הדין?
(רציתי לציין שכבר הורו לי משהו דומה בנוגע לאורז, שהגענו לזמנים טובים, ודי כעת רק לבדוק את תחתית האריזה שלא יהיה שם קורים של תולעים וכו' ואז אפש רלהסתפק בבדיקה מידגמית של התכולה).
חסה חובה לרחוץ כך, כרוב כיון שעליו מסובכים והנגיעות שלו נמוכה יותר, דומני שדי ברחיצה בלבד תחת זרם חזק של מים. כמובן הכל אמור בירקות מגידול מיוחד. לא ידוע לי מכזו הלכה לגבי אורז, מנהג כל העולם לברור אורז.
תודה.
בנוגע לבדיקה מידגמית של האורז –
http://www.yeshiva.org.il/ask/?srch=1&orderby=&q=%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96+%D7%9E%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99&cat=1
זו לא ההוראה המקובלת. הרב ויא שנחשב מומחה גדול בענין מורה לבדוק הכל.
גם חסה מגידול מפוקח מחרקים, נגועה בזבובונים או פסוקאים, ולכן צריך להשרות במים עם אמה לכלים או חומר " סטרילי ", למשך שלש דקות, ואחר כך לשטוף עלה עלה תחת זרם מים.
כאשר חשוב לציין שלירק עלים מגידול שאינו מפוקח, לא מועיל שרייה ושטיפה, כיוון שיש בו תולעת וזבוב המנהרות שנכנס בבשר העלה או בתוך הגבעול.
שלום , האם חסה של גוש קטיף גם מספיק רק לשטוף במים חזקים ללא צורך בשימוש בסבון והשריה?
אני נוהג בביתי להפריד את העלים ולשטוף אותם היטב אחד אחד.
גם חסה מגידול מפוקח, צריך להשרות במי סבון 3 דקות , ואחרי זה לשטוף תחת זרםנמים חזק. זה גם מצוין על השקית. הסיבה להשרייה, היא כדי להפריד את אחיזת הזבובונים מהעלה, ,( הם דבוקים ואחוזים בעלה בחומר שמופק מהם) ואחרי השרייה, לשטוף תחת זרם מים עלה עלה.
השאר תגובה