איך בודקים כרוב של חסלט

איך בודקים כרוב מגידול מיוחד (גוש קטיף , חסלט ..) ?

תשובה:

שלום רב,

די לבדוק כמה עלים בהתבוננות טובה, השאר פשוט לרחוץ מעט וזהו.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    האם הבנתי נכון מתשובת הרב לעיל, שאין כבר צורך להשרות במים עם סבון במשך שלש דקות, אלא רק לשטוף כרגיל תחת הברז? :-)
    והאם גם עם חסה כך הדין?
    (רציתי לציין שכבר הורו לי משהו דומה בנוגע לאורז, שהגענו לזמנים טובים, ודי כעת רק לבדוק את תחתית האריזה שלא יהיה שם קורים של תולעים וכו' ואז אפש רלהסתפק בבדיקה מידגמית של התכולה).

  2. חסה חובה לרחוץ כך, כרוב כיון שעליו מסובכים והנגיעות שלו נמוכה יותר, דומני שדי ברחיצה בלבד תחת זרם חזק של מים. כמובן הכל אמור בירקות מגידול מיוחד. לא ידוע לי מכזו הלכה לגבי אורז, מנהג כל העולם לברור אורז.

  3. גם חסה מגידול מפוקח מחרקים, נגועה בזבובונים או פסוקאים, ולכן צריך להשרות במים עם אמה לכלים או חומר " סטרילי ", למשך שלש דקות, ואחר כך לשטוף עלה עלה תחת זרם מים.
    כאשר חשוב לציין שלירק עלים מגידול שאינו מפוקח, לא מועיל שרייה ושטיפה, כיוון שיש בו תולעת וזבוב המנהרות שנכנס בבשר העלה או בתוך הגבעול.

  4. גם חסה מגידול מפוקח, צריך להשרות במי סבון 3 דקות , ואחרי זה לשטוף תחת זרםנמים חזק. זה גם מצוין על השקית. הסיבה להשרייה, היא כדי להפריד את אחיזת הזבובונים מהעלה, ,( הם דבוקים ואחוזים בעלה בחומר שמופק מהם) ואחרי השרייה, לשטוף תחת זרם מים עלה עלה.