עגילים עם שם ה'

ב"ה
שלום רבנים
אשה שעונדת שתי עגילים צמודים לאוזן ובאותו אוזן (בתנוך האוזן), אחד ליד השני, וצורתם צורת אות י'. האם יכולה להיכנס לשירותין ככה או חייבת להוריד אחד כדי שלא תכנס עם שם ה' בגלוי כאשר איננו מכוסה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם הכוונה כאן היתה לכתוב שם ה' יש לדון בזה, שכן אף שמעיקר הדין אין בזה איסור מחיקה והתירו זאת לצורך גדול ואין חיוב גניזה, מכל מקום אסור לנהוג בזה מנהג בזיון, ראה רמ"א סי' רעו סעי' י ובש"ך שם ס"ק יד, ואפשר שהכנסה לבית הכסא היא כבר מנהג בזיון. אבל אם לא היתה כוונה לכתוב שם ה' אין חשש.

ערב טוב.