שיעור כזית לברכת המזון

שלום וברכה כבוד הרב

אכלתי פיתה במשקל 100 גרם, חתכתי אותה לחצי, ואני בספק אם לקח לי לאכול את השיעור ב9 דקות או 10 וקצת.
אני שבע בהחלט. האם אני צריך לברך ברכת המזון?
תודה רבה כבוד הרב, שבוע טוב

תשובה:

שלום רב

המשקל לא חשוב לנו כרגע [בודאי לאשכנזי כמוך] אלא הנפח. נפח שגודלו 21 סמ"ק [כמו קופסת גפרורים] הוא כזית, ואם אכלת שיעור כזה בתוך ארבע דק' [אני בטוח שכן, בפיתה מדובר בשני ביסים, אולי שלושה],יש לברך ברכת המזון.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שבוע טוב כבוד הרב
    לא הבנתי את עניין הנפח, בכלל לא חשוב המשקל, גם אם אני אוכל פחות מ-27 גרם?
    אם זה פיתה במשקל של 50 גרם, גם שם כל עוד אני אוכל כמות שנראה לי בגודל של קופסת גפרורים זה מספיק בשביל ברכת המזון?

    תודה רבה כבוד הרב ושבוע טוב