שם משפחת כהן לילדים שאינם כהנים

שלום לכבוד הרב אני חד הורית ל3 בנים מחוץ לנישואים שם משפחתי כהן האם מותר להם להיות כהן או אריאל אן אראל לכולנו להחליף את הכהן?האם אריאל זה שם משפחה טוב ?

תשובה:

שלום רב,

את יכולה להשאר עם השם כהן משום שהם יודעים שהם אינם כהנים. שהרי אביהם אינו כהן. אולם אם את רוצה למנוע אי נעימות וכד' שיחשבו שהם כהנים והם יצטרכו להסביר מדוע אינם כהנים את יכולה להחליף את שם המשפחה. וגם בעתיד אם אחד מהם ירצה להתחתן עם גיורת או גרושה יהיה להם קל יותר ולא יצטרכו ל"הוכיח" שאכן הם אינם כהנים. שם המשפחה שאת רוצה להחליף ממש אינו רלוונטי. את יכולה להחליף לאיזה שם שתרצי.

בהצלחה