כשרות שוקולד חלב נכרי

שלום. על חטיף קינדרבואנו (שוקולד)כתוב כשר חלבי לאוכלי חלב נוכרי בהשגחת הרבנות הראשית ורשה.

מותר לאכול? לא הבנתי אם זה חלב נוכרי,כיצד זה כשר?

תשובה:

שלום רב

אסור לאכול חלב נכרי, גם המקילים בזה לא התירו אלא בשעת הדחק כשיש בזה צורך בריאותי כמו חלב ליולדת או לילדים וזקנים, ולא בממתקים, ראה בענין זה הרבה תשובות כאן באתר כגון כאן. כמו כן הרבנות ורשה לא מוכרת לי, ואין לסמוך.

הסיבה שהרב המכשיר סמך להתיר חלב נכרי, הוא משום דעתו של האגרות משה [באופנים הנ"ל] שסמך להתיר שלא אסרו חלב גוי אלא כשיש חשש שעירב שם חלב טמא, אבל בחברות גדולות שהרשויות מפקחות שלא יערבו משהו שלא כתוב ברכיבים, אין לאסור בשעת הדחק.