הטמנת מאכל גלוי בעטיפת אלומניום

בס"ד
שלום רב
אולי תוכלו להכריע בויכוח הבא:
כשהארחות שבת כותבים: "אם הניח על המיחם דבר מאכל שאינו בתוך קדירה מכוסה, כגון שהניחו על גבי צלחת, מותר לכסותו בכיסוי אחד, שאין זה נדון כהטמנה אלא כמכסה מפני אבק ולכלוך העלולים לבוא על האוכל… אך אין לעוטפן בשכבות מיותרות של נייר אלומיניום, מכיוון שהשכבה החיצונה אינה נחוצה לצורך שמירת האוכל מלכלוך אלא נעשית לשמירה על החום והוי הטמנה…" ומפנים להערה שבה נאמר: "ובספר מחזה אליהו… שכתב דאם מכין מראש שתי שכבות מחוברות דשרי, דאז אין לפנינו שני כיסויים אלא כיסוי אחד " (הרב גלבר ו הרב רובין ב, עז', הערה קלה')
האם יש כוונתם:
* שבכל אימת שהכלי פתוח אלמלא הכיסוי אין הכיסוי נידון כהטמנה ומותר לכסותו ללא תלות בכוונה? (כלומר שהתנאים הפיזיים מספיקים שזה לא יהיה נדון כהטמנה ואין זה נבחן במבחן כוונה הפנימית במקרה זה)
* או שמא כוונתם שרק אם הכוונה של המכסה אינה כדי לשמור על החום אלא כדי לשמור מלכלוך – או אז אין הכיסוי נדון כהטמנה?

תודה רבה שבת שלום ותבורכו

תשובה:

שלום רב

כשהכוונה היא לשם הטמנה בדוקא ודאי יש בכך איסור גם בכיסוי אחד, וכן מפורש בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ד סי' עד הטמנה אות ג, שהוא מקור דבריהם שם.

שבת שלום!