עזיבת שולחן שבת באמצע סעודה

האם יש הלכה שאין לעזוב את שולחן שבת ולהשאירו 'יתום' בזמן שמנקים או סתם מתיישבים בסלון או שזה בגדר מנהג טוב והגיוני? תודה

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי מכל מנהג כזה, כמובן שבשעת הסעודה מהקידוש ועד ברכת המזון יש לשמור על האוירה המרוממת והמשותפת סביב שולחן השבת, לשבת כל המשפחה יחד לשוחח בדברי תורה ושאר ענינים העומדים ברומו של עולם, לשיר את זמירות הבת, ולקיים את מצות עונג שבת בצורה שמתאימה טעם טוב של משפחתיות חמימה.

בהצלחה לכולנו.