ביטול ב"בריה"

בס״ד, שלום לרב, ידוע ביו״ד פד, ק, במודה ונפלה נניח תולעת לתוך סיר החמין , וראית אותה אולם שאתה נובר בסיר אתה לא מוצא אותה ולכן כל הסיר אסור אולם אם תוציא חתיכה חתיכה ותבדוק שאין בה בחתיכה תהיה מותרת, השאלה , מה הדין כאשר מדובר מחתיכת עור או ציפורן שראית שנפלה בסיר ואתה לא מוצא אותה, האם מכיוון שזה אבר מן החי דינה כדין היבחוש, או שהיא בטלה בשישים?

תשובה:

שלום רב

הסיבה שהתולעת אינה בטלה היא משום שהיא שלמה, והדין הוא ש"בריה" אינה בטלה, כל דבר מאכל אחר שאינו שלם אינו בכלל הדין הזה והוא בטל בשישים. על עצם נדון האיסור באכילת עור ציפורן וכדומה, ראה כאן.