שמיעת קול אשה בקריאת שמע

שלום וברכה,
אדם שקרא קריאת שמע ותוך כדי שמע קול זמר של אישה או נערה האם יצא ידי חובת קריאת שמע?

תשובה:

שלום רב

בדיעבד יוצא ידי חובת קריאת שמע, ראה שו"ע סי' עה סעי' ג שכתב "יש להזהר משמיעת קול זמר אשה בשעת קריאת שמע", ומשמע שאינו מעכב, וכן מבואר במשנה ברורה שם ס"ק יז שכתב שבזמנינו שאנחנו בין האומות ולפעמים קשה מאוד להמנע מכך, בדיעבד בשעת הדחק גדול שאשה שרה וקשה ללכת משם, יש להקל.

שבת שלום.