דברי תורה תוך כדי עבודות הבית

שלום,
רציתי לדעת אם זה בסדר לשמוע קריאה בתורה ששומעים דרך אתר באינטרנט, כלומר שומעים את זה בבית – האם מותר לעשות תוך כדי הקשבה – דברים נוספים כגון: לדבר, עבודות בית וכו'?

תשובה:

שלום רב

זה נפלא ביותר! רק לא בזמן שנמצאים במקומות שאסורים בדברי תורה, כמו בחדר האמבטיה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמנם יש לציין שבשות יביע אומר חלק ה סימן יא פסק שמותר להכניס רדיו טרנזיסטור לחדר האמבטיה ולשמוע ממנו ד"ת בעת שעומד שם ערום להתרחץ. [אולם אין להתיר בזה אלא בחדר אמבטיה שאין שם בית כסא, אבל אם משמש גם לבית כסא, יש להחמיר, שאפילו בבתי כסאות של זמנינו יש להחמיר ולאסור להרהר שם בד"ת. וכמש"כ בכיו"ב בשו"ת יביע אומר ח"ג (חאו"ח סי' ב). וכן ראיתי בשו"ת ישכיל עבדי חלק ו' (חאו"ח סי' יג). ובשו"ת חלקת יעקב ח"א (סי' רה) שהעלו כן לדינא]. והנלעד"כ. והיעב"א.