כתיבת ספר תורה על ידי אדם שאינו שומר מצוות

שלום רב,
נוכחתי באירוע של 250 מוזמנים, גברים נשים, צריך לציין – נשים לבושות לא בצניעות, וכתבו שם ספר תורה כאשר הקלף המקיף על הקהל.
האם יש בעיה הלכתית בדבר?
תודה רבה וישר כוח

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי מה הכוונה "הקלף המקיף על הקהל", אולם אני מבין שהיית בטקס הכנסת ספר תורה וסיום כתיבת האותיות והיתה שם תערובת נשים וגברים, שזה כמובן איסור גמור, אבל אין לכך קשר עם הספר תורה עצמו, ובמקרה שהוא נכתב כהלכה על ידי גברים שומרי מצוות אין כל בעיה. על השתתפות בשמחה מעורבת ראה כאן.

על כך שהמחלל שבת בפרהסיא פסול לכתיבת סת"ם, ראה ביאור הלכה סי' לט סעי' א, וראה ר"ן גיטין כג ב שנחלקו הדעות אם פסול זה הוא מדאורייתא או מדרבנן.