מי שאוהב עוף יותר מבשר בקר – ביום טוב

בסד
שבוע מבורך !
אדם חרדי שאוהב לאכול בשר עוף /הודו יותר מבשר בקר , ואוכל עוף בשבת קודש ויום טוב , יוצא ידיי חובת האכילה ? נחשב לו שאכן אכל בשר ?

תשובה:

שלום רב,

אם הוא אוהב יותר בשר עוף או הודו, הוא יכול לאכול את זה בשבתות וחגים במקום בשר בקר. חובת אכילת בקר מיוחדת יותר לחגים שנאמר בהם ענין של שמחה, בשבת המצוה היא עונג ולא שמחה, וידועים דברי הר"ן שמי שיותר עונג לו שלא לאכול רשאי אפילו להמנע מאכילה. ומכל מקום גם בחגים יש להקל למי שלא אוהב בקר, בעיקר אם מדובר באשה שהשמחה אצלה היא יותר בבגדים ולא באוכל כידוע מדברי חז"ל, וידוע שהחזון איש לא אכל בקר כלל ביום טוב מחמת שלא היה ערב לו.