שילוח הקן בקן שבחצר הבית

א. זה די דחוף.
אני רושם את השאלה לאחר שקראית מספר תשובות באתרכם הנפא.

יש לי קן יונה בחצר על עץ (במקום שלא מפריע לי כלל) והבנתי שאיני יכול לקיים בה מצוות שילוח הקן.. אומנם סוף סוף השנה שנת שמיטה.. ואני הפקרתי את הצמחים.. האם זה משנה? (היא יושבת על עץ סרק.. )

תשובה:

שלום רב

עצי סרק לא הפקרת. אמנם אסור לעשות בהם עבודה, אבל אין צורך להפקיר אותם כיון שאינם עושים פירות. ומכל מקום עדיין תוכל לקיים את המצוה, נכון שלא מפריע לך שיש קן אבל גם אין לך צורך בו, משום כך יש לצדד שהחצר אינה קונה לך אותו ועדיין הוא נחשב הפקר, אלא שאין לברך על קיום מצוה זו.

בהצלחה רבה ותזכו למצוות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר שגם עצי פרי אינו מפקיר את העץ אלא רק את הפירות כך שאין נקפמ וכל ההבדל יהיה בהיכא שנכנסים לקטוף פירות ואז הוי חצר שאינה משתמרת