לדבר בקריאת התורה בין גברא לגברא

האם מותר לדבר בין גברא לגברא כשסוגרים את הס"ת ומניחים עליו את המעיל?

תשובה:

אסור לדבר בשעת קריאת התורה אפילו בין גברא לגברא בשעה שמניחים על הספר תורה את המעיל.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' קמו סעי' ב'. אמנם יש שלימדו זכות בזמנינו שבשבת מרבים במי שבירך ועושים הפסקה גדולה בין עלייה אחת לשנייה להפסיק ביניהם לצורך, ראה פרי חדש ופרי מגדים וערוך השולחן שם, אולם הכל מדובר בדיבור קל לצורך משום שחוששים שמא ימשך גם לזמן הקריאה. דברים חמורים נאמר בזוהר על מי ששח בזמן קריאת התורה ראה שם פרשת ויקהל.