הזמנת ספק גויה לסעודת שבת

שלום וברכה, יש לנו חבר שנשוי לאישה לא יהודיה שאנחנו לא בטוחים האם היא עברה גיור יהיה לא נעים לשאול זאת. רצינו לדעת האם מותר להזמין את הזוג לשבת או שזו בעיה מבחינה הלכתית?

תשובה:

שלום רב,

מותר לכם להזמין אותם לשבת.

אכן אם האישה הזו היתה גויה, אלא שיש לכם ספק אם היא עברה גיור או לא. ובעצם אין לכם דרך לדעת את זה בלי לשאול אותם, דבר שיעמיד אותכם במצב לא נעים, לכאורה ניתן לסמוך על החזקה שהיא גויה ואינה יהודיה. לפחות ביחס שלכם אליה. והעובדה שהיא חיה עם אותו אדם, מן הסתם אינו ראיה לגיור שעשתה או לא, משום שכנראה אותו אדם חשוד גם על מגורים על גויה (אחרת לא היה לכם ספק).

אולם אין זה מונע ממכם להזמין אותם לשבת, שכן מותר להזמין גוי לסעודת שבת. (רק בסעודת חג אסור להזמין גוי, ראה כאן בהרחבה בנושא). אלא שאתם צריכים להשתדל שבגלל הזמנה זו, הבחור לא יאלץ לחלל שבת. אחרת, יצא שכרו בהפסדו.

שיהיה בהצלחה