כתיבת הקטורת על קלף

שלום רב
שמעתי שיש קצת רבנים שאוסרים לכתוב פרשת
הקטורת על קלף (סופר מומחה שכותב אותה כהלכה).
רציתי לדעת למה אוסרים?
האים בגלל השמות הקדושים ?או משום סיבה
אחרת( חשש דלקה לשמות הקדושים?).
תודה לכם.
מימון.

תשובה:

שלום רב.

יש שהחמירו בכך מחמת הדין האמור בגיטין ס ע"א שאין כותבים מגילה לתינוק להתלמד בה, ומשום שהתורה ניתנה חתומה ושלימה ולא מגילות מגילות, שכן פסק השו"ע ביו"ד סי' רפג. ואף שהט"ז שם ועוד פוסקים תמהו על דברי השו"ע מדברי ראשונים רבים שהתירו זאת, כיון שהטעם להיתר הוא ש"עת לעשות לה' הפרו תורתך", כלומר שלא ניתן ללמוד תורה בלי לכתוב אותה מחולקת למגילות, ואין כל אדם יכול להרשות לעצמו לכתוב ספר תורה שלם, בזמנינו שהספרים נדפסים בדפוס, משום סגולה לבד אין להקל.

אכן רבים נהגו להקל בדבר וכמובא בס' סדר היום שיש לומר פרשת הקטורת מתוך קלף, וראה בהרחבה רבה על האוסרים והמתירים בס' הלכה ברורה ח"ז בירורים סימן א.