טבילת עזרא לסופר סת"ם

שלום רב
סופר סת״ם ששימש מיטתו,
-האם יכול ליכתוב
למחר בלי טבילה?
-האם מה שכתב פסול לכתחילה?אם כן איך לתקן?
-מה דין השמות הקדושים והניכבדים שניכתבו
במצב כזה?
האם רחיצה בט״ קבין ( 13,5ליתר) מספיקה
ליטהר?
-טבילה הסמוכה לכתיבת השמות הניכבדים והנוראים
היא חייוב הילכתי או מצווה.
נא לתת כל המקורות אם באפשרותכם.
תודה.
בברכה ובהצלחה.
מימון.

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה ראוי לסופר סת"ם להקפיד על טבילת עזרא [כלומר, טבילה לאחר שמקיים יחסים עם אשתו] קודם הכתיבה, ואף יש לכך מקור בדברי הראשונים, וכפי שכתבו בדעת זקנים לבעלי התוס' פ' פקודי: "שאדם כותב אזכרות במזוזה תפילין וספר תורה וכו', ולטבול ולהיות במקום טהרה". וכן הובא בס' ערוך השולחן סי' לב סעי' מב ובקסת הסופר סי' יא סעי' יח. וכ"כ החיד"א בס' לדוד אמת "נאה לסופר טבילה תמידית". יש  סופרים שנוהגים להשאיר את מקום השמות ריק, ובזמן מסויים לטבול ולהשלים את החסר [כמובן, ענין זה לא שייך בכתיבת תפילין מזוזות שיש לכותבן כסדרן].

אולם, הטבילה אינה חיוב גמור, ואין ספק שתפילין שנכתבו על ידי סופר שלא טבל כשרים לכתחילה למצוה זו.