כיצד צריך סופר לכווין בשם ה' בפסוק 'או הניסה אלוהים לבוא לקחת' וגו'

מה כוונת סופר סתם בכותבו את הפס' בדברים ד,לד "או הניסה אלוהים לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי" שכן יש מח' בין רש"י לאונקלוס האם קאי על השי"ת או על אלוהים אחרים,מה נפסק ומדוע? תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

הכרעת הפוסקים שכוונת התורה בפסוק זה היא לשם קודש, ולכן על הסופר לכוון בזה לשם קודש.

ובשאר שמות המסופקים אם הם קודש או חול, יש לסופר לקדשם על תנאי שאם הם קודש הרי הוא כותבו לשם קדושת השם.

מקורות:

בקסת הסופר חלק ב' על פסוק זה כתב שהוא קודש, ובסי' י' ס"ז כתב הדין בשאר שמות המסופקים ובמשנת הסופר ס"ק י"ח כתב שלכתחלה צריך תנאי כפול, וע"ע בשבט הלוי ח"ד סי' קל"ט.