גיורת לכהן

שלום,
אני כהן ולפני כשנה פגשתי בחורה שעלתה לארץ עם הוריה כשהייתה קטנה.
לפי מה שידעה היא עלתה לארץ בתור יהודיה, וגם אמא שלה יהודיה. כשהיא סיפרה לי במקרה שסבתא שלה מצד אמא לא יהודיה הבנתי שאני לא יכול להתחתן איתה. אני מאוד אוהב אותה ולא יכול להיפרד ממנה, כשניסיתי הלב שלי חייב אותי לחזור אליה כי אני חייב להיות איתה.
אני חייב לציין שהבחורה היא אישה טובה וצנועה שהלכה איתי לכותל מספר פעמים ועכשיו שהיא יודעת שהיא לא יהודיה כשרה בכוונתה להתגייר כהלכתו כי היא מרגישה יהודיה לגמרי.
בעניין החתונה מה אני יכול לעשות? אני לא יכול לעזוב אותה…

תשובה:

שבוע טוב.

לצערי אני ממש לא איש בשורות עבורך, כפי שאתה מבין ויודע כי בחורה זו אינה יהודיה, ועליה לעבור גיור. וגיורת אסורה לכהן. אני חש שאיני מחדש לך דבר בענין. אין כל ספק הבחורה הזו ככל שהיא אשה טובה וצנועה, כי ממש לא בשבילך.

עם כל הקושי נראה לי שאתה צריך לקבל החלטה שאולי קשה לך עכשיו, ואפילו קשה מאד, אבל אין ברירה את ההחלטה הזו תצטרך לקבל במקודם או במאוחר, המצפון שלך ירדוף אותך עד שתקבל החלטה שתרגיע אותו. יסורי המצפון הם קשים מאד. עדיף שתקח פסק זמן עם עצמך ותחליט בענין עכשיו פן ימשך הענין עוד ויהיה קשה יותר….

שיהיה לך בהצלחה!!