דרך ההודאה לשכונה שניצלה משריפה

שלום הרב,
אנחנו זוג+6 גרים ב"שכונת קראוונים" בכפר עציון.
בשבת שעברה (ט' באב),בצירוף של כמה "מקרים" ניסיים ישב בנינו בצהרי השבת על אדן החלון, ולפתע ראה גיצים שיוצאים מעמוד חשמל (שהתברר למפרע כי היה זה עורב שהתחשמל ונפל בוער), הם הדליקו שריפה בסמוך לביתנו.ב"ה הצלחנו להשתלט עליה לאחר שהספיקה לכלות שטח די גדול.
רציתי לדעת כיצד עלינו להתייחס לאירוע?
זהו נס שצריך לציינו בסעודת הודיה,
זוהי אזהרה מאת ה' ועלינו להתייחס לכך באימה?
גם וגם?
אשמח מאוד על תשובת הרב.
נכון לכרגע, המשפחות שגרות במקום, קבענו שנקיים לימוד והודיה יחד עם חשבון נפש וקבלה של מעשים טובים לעתיד (כולל צדדים מעשיים של נקיון העשבייה וכד').
סליחה על האריכות בדברים.

תשובה:

שלום רב.

זהו נס גדול שצריך להודות עליו, והתיקון שקבעתם בשכונתכם הוא חשוב מאוד. ניתן גם לקבוע סעודת הודיה בשנים הבאות במוצאי תשעה באב בשכונתכם, וכפי שפוסק החיי אדם בסוף ספרו שכל מי שהיה לו נס יכול לתקן לעשות סעודת הודיה קבועה ביום זה, ומספר שם שבחצרו היה דליקה ומשפחתו ניצלה ממנה, וקבע יום זה ליום שכולו לה' בתחילה למד ואחר כך אמר תהילים ואחר כך סעודה. שיהיה בהצלחה רבה.