אם צריך כשרות מהודרת לדגים

אנו קונים דגים מסופר האם צריך לברר כשרויות רבנות מהדרין או שבדגים אין בעיה של כשרויות מדובר בדגים הרגילים בורי סלומון ??

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני יכולים להיות כמה בעיות בדגים ללא כשרות מהודרת, הכשרות הבסיסית הינה נוכחות עור וקשקשת בדגים המורים שהדג טהור. בדג ללא עור יש צורך בחותמת כשרות בכדי שנדע כי לפני הסרת העור והקשקשת ווידא משגיח כי הדג היה עם קשקשת. קיימים דגים בהם יש חשש טפילים, בדגים אלו לא מספיקה נוכחות קשקשת ויש צורך בידיעה שאין בהם טפילים. כמו"כ ישנה מחלוקת לגבי תולעי האניסאקיס הקיימים בתוך בשר הדג, האם תולעים אלו אסורות באכילה או מותרות, וישנם וועדי כשרות המתירים אותם. ולכן המקפיד שלא לאכול אניסאקיס עליו לצרוך דגים תחת כשרות המקפידה על איסור אכילת האניסאקיס.

בדגי סלמון תוצרת צ'ילה או נורבגיה – אינו בחשש תולעים ואילו תוצרת סין ארה"ב רוסיה ועוד הינם בחשש תולעי אניסאקיס. גם בתוצרת נורבגיה וצ'ילה יש לקשקש היטב את העור מפני כינה חיצונית העלולה להיות בו.