סירוס בעל חי על ידי גוי

האם מותר לתת לגוי לסרס חתול זכר? באיגוד צער בעלי חיים בירושלים יש גוי המופקד על סירוס בעלי החיים
ישר כח ותזכו למצוות

תשובה:

שלום רב.

אסור לומר לגוי לסרס בעל חי של יהודי, אך אם לקחו הגוי מעצמו וסרסו מותר. אך אם הישראל מערים בזה קונסים אותו וצריך למוכרה לישראל אחר ואפילו לבנו הגדול, ויש אומרים שיכול למוכרו אף לבנו הקטן. סירוס עקיף (סתימת עורק הדם המעביר דם לאשכים) מותר על ידי גוי.

מקורות:

שולחן ערוך אבן העזר סי' ה' סעיף יד ושבט מיהודה שער ד' פרק יח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם מותר למכור את החתול לגוי ולאחר המכירה לומר לגוי שיקח את החתול לוטרינר גוי שיסרס אותו ולאחר הסירוס לקנות בחזרה את החתול מהגוי?

  2. בדרך כלל זו הערמה עלמא… אם זו מכירה גמורה ולא מצווים עליו כך לעשות אלא רומזים, זה יועיל, אבל בדרך כלל זו הערמה.