רשת מנגל אם צריך טבילה/בישול בתנור אש של גוי

1. בוקר טוב רשת חדשה של מנגל שנקנה בחול צריך גם להטביל או  מספיק רק שאני מניח על המנגל אז יש שם קצת אש (למרות שזה לא מלבן את כל הרשת לדוגמאה את הצדדים של הרשת האש לא מגיע לשם) ובקיצור רשת של מנגל האם צריך להטביל או שלא.
2. תנור של גוי שבישלו לו בשר לא כשר ואחרי זמן הפעילו את האש זה תנור של אש האם מותר לי לחמם בו אחרי זה אוכל למשל בטטה
מחכה לתשובה
ותודה מראש

תשובה:

1. רשת של מנגל חייבת בטבילה במקוה כשרה, ומברכים קודם שמטבילים את הרשת, ואם היא חדשה אין צורך בהגעלה או בליבון, אם כי בין כך הרשת מלבנת את עצמה קודם שצולים עליה.

2. כיון שיש כמה סוגי תנורים, ואין תנור שדומה לרעהו, קשה להכריע על פי צורת השאלה, ונא לשלוח שוב את השאלה באיזה אופן התנור פועל, ואם יש בו פתחים אחרים, ומה מידת החום שבו, ואיך מניחים את הבטטה, ואיך הניחו את הבשר.

בברכת חג כשר ושמח.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קכ סעיף ד, שכיון שהרשת נוגעת באוכל עצמו טעון טבילה.