קניית לוטו בהלכה ובהשקפה

שלום וברכה.
אני מבקש לברר מבחינה ההלכתית וגם מבחינה השקפתית האים מותר להשתתף בלוטו.
תודה וכל טוב.

תשובה:

לאשכנזים לכל הדיעות מותר להשתתף בהגרלה זו, ולספרדים יש מחלוקת בין הפוסקים, רובם מתירים וכן המנהג.

מבחינה השקפתית: לקנות מפעם לפעם כרטיס הגרלה אחת, מוגדרת כהשתדלות לפרנסה, שאם יש לו זכות להתעשר בדרך הטבע ואין לו זכות להתעשר בדרך נס, שהעושר יוכל להגיע בדרך זו. אבל לקנות באופן קבוע וכמויות גדולות, איננה דרך ראויה, לכלות את הכסף בדרך שלפי השכל ההפסד רב על הריווח ולהרגיל את עצמו לחיות בדמיונות שווא.

מקורות:

עיין כאן.