בביתי טיגנו בצלים בשמן בכלי פרווה ועירבו את הבצל בכף בשרית, מה דין הקדירה, האם נשאר פרווה למרות שהבצל הוא דבר חריף?
שלום רב
הסיר נשאר פרווה.
מקורות:
הגם שבדבר חריף יש להחמיר גם בכלי שאינו בן יומו, כאן אני מבין שהבצל כבר הטגן מעט קודם לכן ופגה חריפותו וכמו כן הוא מיעוט בתוך כל התבשיל, וממילא אין מקום להחמיר. כמו כן, ידועה מחלוקתם של המגן אברהם סי' תנא עם האבן העוזר אם הדבר החריף הופך את הכלי לבשרי שהרי הוא נ"ט בר נ"ט והעיקר להלכה בזה לקולא, כך שבצירוף כל הנ"ל כאן ודאי אין מקום להחמיר.
אולם, חשוב לדעת שבמקרה כזה יש לחתוך את הבצל בסכין פרווה!
סליחה שלא כתבתי ברור הבצל אכן נחתך בסכין פרווה וזה הי׳ הדבר היחיד בסיר, רק הכף הי׳ בשרי ולא יודעים אם הבצל הי׳ עדיין חריף בתחילה.
יש להקל וכאמור.
השאר תגובה