לימוד בתשעה באב

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
1. ראיתי שמותר ללמוד ספרי מוסר שלא מובאים בהם פסוקים או מאמרי חז"ל אם כן האם הרב יכול לתת שמות של ספרי מוסר שכך הם ואם שמח בלימוד האם יש בעיה והאם יש תנאים נוספים?
2. האם מותר ללמוד בט"ב כל פרק אלו מגלחין? ואם כן האם מותר עם המפרשים מפני שהרבה פעמים מפלפלים בגמרא ממקומות אחרים ואם לא האם מותר ללמוד עם שטיינזלץ שזה תרגום הגמרא לעברית ולפעמים מוסיף קצת מילים לתרגום כדי שהגמרא תהיה לנו מובנת
3. האם מותר לאכול בשר במוצאי תשעה באב? ואם לא ממתי והאם יש עוד דברים שאסור לעשות במוצאי תשעה באב?

תשובה:

1-2. אינני יודע להצביע על ספר כזה, באופן כללי יש המון מה ללמוד על החורבן, הגמרות בפרק הנזקין, ומדרש איכה, ויוסיפון וספר איוב, והלכות תשעה באב ודיני אבלות, ופרק אלו מגלחין ללמוד בבקיאות ומה שנוגע להלכות חול המועד מדלגים.

3. בשר למנהג הספרדים אסור בכל י' באב ולמנהג בני אשכנז מותר מחצות היום, השנה שזה ערב שבת גם לבני אשכנז מותר לכבס ולהסתפר במוצאי תשעה באב.