צום תשעה באב לאישה בהריון עם אנטיביוטיקה

שאלה:

שלום,
ב"ה אני בהריון לקראת סוף חודש שמיני. הבנתי שמבחינה הלכתית אני כן צריכה לצום,
אך המצב השתנה והתפתחה לי דלקת גרון. מתחילה היום טיפול אנטיביוטי שדורש לקיחת תרופה 3 פעמים ביום.
כיצד כעת עליי לנהוג?
ובמידה וכן צריכה לצום כרגיל האם ניתן רק שלוק מים לבליעת התרופה?

תודה מראש!

תשובה:

אם וכאשר בעז"ה תרגישי טוב, אז מספיק לקחת את התרופה עם מעט מים מרים, ובשעת הדחק אפשר גם לגימה של מים לא מרים.

אם עדיין לא תרגישי טוב, חולשה מהתרופה או מהדלקת וכו', בצירוף עם ההריון לא צריך לצום. אבל באופן רגיל אין לכך סיבה.

רפואה שלמה.