קריאת התורה בקיבוץ גלויות

שאלה:

אם נזכה לביאת המשיח ולקיבוץ גלויות בתקופה זו של השנה, איזה פרשה נקרא?הרי רוב העולם אוחזים עדיין בפרשת שלח

תשובה:

שלום וברכה

תוכלו להשלים, ולקרוא שתי פרשיות יחד. השאלה הזו אגב היתה לנו גם בימי הקורונה שרבים התפללו ביחידות, ולאחר מכן כשכבר יכלו להשתתף בתפילות ציבוריות נשאלה השאלה האם ניתן להשלים מה שהחסירו. אז החסרנו כמה פרשיות, והפוסקים נחלקו אם משלימים את כל מה שהחסירו או רק את השבת הקודמת, ראה מגן אברהם ואליה רבה בסי' קלה, ולמעשה ההכרעה להלכה כדעת המגן אברהם שמשלימים רק פרשה אחרונה, כאשר הכהן עולה וקוראים איתו כל מה שהחסירו עד שני של הפרשה של אותו שבוע, ואחר כך ממשיכים רגיל.

שנזכה לגאולה שלמה, ועד אז גם נקבל אתכם כאן בשמחה, כל יהודי יש לו מקום בארץ ישראל.