תמונת נפטר בעלון שבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
קראתי בשו"ת שלא טוב לפרסם תמונת נפטר משום זלזול בכבודו,אם הבנתי נכון. שאלתי היא-ישנו עלון שבת(משכן שילה) שניתן לפרסם בעמודו הראשון תמונת נפטר באותו שבוע שחלה אזכרתו,בציון תאריך פטירה ושמו וכדומה.האם מותר ,אסור,מה עדיף ומה נכון הלכתית?
האם ייתכן שזה כמו לפרסם משהו שמח ..ובכך מצעריםהנפטר?
תודה

תשובה:

אינני מכיר בעיה כזו… יש שהקפידו באופן כללי לא להצטלם, אבל אינני מכיר משהו מיוחד בפירסום שאתה מזכיר, ומנהג העולם לפרסם תמונות גדולי ישראל שנפטרו בכל עיתוני השבת וכו'…

בשורות טובות.